Projecten

Kenturah’s Kitchen presenteert “All the World’s a Stage”

Nooit eerder waren Shakespeares woorden meer van toepassing dan vandaag: de wereld is voor (bijna) iedereen een podium.
Het Nederlandse pianotrio Kenturah’s Kitchen is een samenwerkingsverband aangegaan met de Amsterdamse spokenword/rap artiest BLESZ. Het geheel wordt aangevuld met 2 violen en een cello.
HAN_2892
De poëtische teksten van BLESZ en de grensoverschrijdende muziek van Kenturah’s Kitchen & Strings vormen samen een prachtig en krachtig geheel. Elkaar versterkend in woord, beeld en muziek.
De teksten van BLESZ, die hij speciaal schreef op de composities van Ed Baatsen, zijn vaak geëngageerd en maatschappijkritisch, maar altijd met een positieve boodschap.
De tolerantie en inclusie die het trio heeft ten opzichte van muziekstijlen, vind je terug in de teksten van BLESZ. Verbinding van muziekstijlen, verbinding in de maatschappij.
In de muziek van Kenturah’s Kitchen zijn vele invloeden hoorbaar: rock, (modern)klassiek, hiphop/r&b, maar de basis is jazz. Het trio werkt met veel contrasten in de muziek: een repeterende structuur tegenover chaos, wisselende maatsoorten, plotselinge wendingen en vrije improvisaties tegenover prachtige melodieën en een lekkere groove.
De strijkers geven een intieme, kamermuziek-achtige sfeer aan het geheel.

Luister naar onze single op Spotify:

Demo opnames van 'Trammelant':

Live opnames bibliotheek theater Den Haag:

Het programma van “All the World’s a Stage” is spannend en zeer afwisselend. Zo zal er gedurende de set in verschillende samenstellingen worden gespeeld: spoken word en solo piano, trio met strijkers, spoken word met strijkkwartet etc. en natuurlijk in volledige bezetting.
Het repertoire bestaat uit louter uit eigen werk, zowel tekst als muziek.
De band bestaat uit:
Blesz – spokenword/rap
Nea Korpelainen – 1e viool
Jorien Muste – 2e viool
Ingunn Kristjánnsdóttir – cello
Ed Baatsen – piano, fender rhodes
Han Slinger – contrabas
Bert Kamsteeg – drums

Schrijf je in voor de Kenturah’s Kitchen nieuwsbrief

Subscribe to our newsletter